طراحی لوگو

شناخت سبک های طراحی لوگو

هنر های گرافیک که تمامی صنایع مدرن را در دو قرن اخیر به ویژه درقرن ٢١ تحت تاثیر قرار داده است بین سالهای ۷٠٠٠٠تا ۷٠٠٠پیش از میلاد به دست انسان نخستین ایجاد شده است.

قصد داریم تا از جهان گسترده ی گرافیک تنها به بررسی لوگو یا نشانه بپردازیم.

لوگو نیز یکی از نشانه های گرافیکی است که میتواند سمبل یا نشان واره ای باشد برای متمایز ساختن کمپانی ها و محصولات از یکدیگر و از اساسی ترین عناصر برندینگ نیز محسوب میشود.

پیش از انقلاب صنعتی و همه گیر شدن چاپ هم نشانه هایی از وجود لوگو را میتوان در جوامع مختلف دید. برای مثال نشانه های سمبلیکی که در قرون وسطی یکی از زبان های دیداری محسوب میشد.(عکس)

پس از انقلاب صنعتی و اوج گیری برندسازی احساس نیاز شدیدی برای وجود نشانه ای که هر کمپانی را از کمپانی دیگر متمایز سازد وجود داشت.

نخستین لوگو طراحی میشود

در سالهای اولیه ی قرن ۲۰ میلادی، لوگو shell به دست ریموند لووی خلق شد. شاید shell را بتوان اولین لوگوی طراحی شده در جهان مدرن دانست که البته جایگاهش همیشه در بین لوگو های ماندگار بوده است.

در ادامه ی تاریخچه ی طراحی لوگو به لوگوی به یاد ماندنی کوکا کولا بپردازیم که از شناخته شده ترین لوگو های جهان است، در سال ۱۸۸۵ فرانک ماسون رابینسون لوگوی کوکاکولا را طراحی کرد که انقلابی در طراحی لوگو محسوب میشود.

در ١٩١۴ لوگوی المپیک توسط پییر ده کوبرتین طراحی شد و طراحان را از بند طراحی تجاری رها کرد. درواقع لوگو امضا و هویت برند شماست. مهم است که در طراحی دقیق باشید تا برند تجاری شما از یک نشانه ی گویا برخوردار باشد.

درادامه ی مقاله به برترین لوگوهای جهان میپردازیم
  • لوگوی اپل(APPLE) ، موفق ترین لوگوی جهان است که طی سالها تغییرات کمی در آن صورت گرفته است.
  • لوگوی مک دونالد (McDonald's) ، طرحی ساده از دو قوس طلایی برای بزرگترین رستوران زنجیره ای جهان.
  • لوگوی استار باکس(starbucks)، فروشگاه های زنجیره ای قهوه. در طراحی لوگوی استارباکس از نماد ها ی اسطوره ای و تاریخی استفاده شده است.
  • لوگوی بازیافت (Recycling Logo)، سه پیکان سبز که با استفاده از خاصیت دایره که یک چرخه ی بی پایان را به نمایش میگذارد این لوگو هم به بازیافت مواد به بهترین شکل اشاره دارد.

دانش گرافیک، نماد پردازی، و هنر حجمی عظیم از نماد ها را در جهان به وجود آورده اند از این تعداد بهتر آن است که لوگوهای برگزیده را بشناسیم.

نمونه های دیگر: لوگوی شرکت هایꓼ فیسبوک، نایک،آدیداس و....

و بسیار طرح های دیگر که در عین سادگی و در حال مختصر بودن کاملا گویای هویت و اصالت کمپانی های خود هستند.

مشخصات یک لوگوی خوب چیست؟

ساده باشد، نخست آنکه با فرهنگ موضوع همخوانی داشته باشد، عمر بالای ۱۰ (برخی عمر یک نسل یعنی بین ۳۰ تا ۴۰ سال را ذکر کرده اند) سال داشته باشد.

قابلیت تک رنگ شدن را داشته باشد (امروزه لوگوهایی برای یک محصول یا خدمات از یک شرکت طراحی میشوند که نیازی به قابلیت تک رنگ شدن ندارد، به کاربری لوگو در طولانی مدت توجه کنید!) .

  • قابلیت کوچک شدن در ابعاد ۱ سانتی متر را دارا باشد.
  • ترجیحا دارای فرم هندسی باشد.
  • وضوح عوامل مورد استفاده در نظر گرفته شود.
  • تناسب عوامل مورد استفاده کاملا رعایت شود.
  • منحصر به فرد باشد!

طراحی لوگو سبک وسیاق های گوناگون دارد بهتر است به تمام سبک ها در این هنر آگاهی داشته باشید.

چگونه یک لوگو طراحی کنیم؟؟؟

لوگوی شما ویترین شماست! تا بتوانید انسان هارا به وسیله ی یک طرح بیرونی به درون فروشگاه و یا کسب و کار خود جذب کنید پس باید فوق العاده باشد.

یک طراح گرافیک، درحال سخنرا نی در یک همایش روند الهام گرفتن خود و طراحی یک لوگو را شرح میداد.جمله ای ساده گفت و آن چنین بود:به جهان اطراف نگاه کنید چرا که همه چیز در طبیعت موجود است.من برای طراحی این لوگو از طرحی که موقع بستن دکمه ی سرآستین پیراهنم ایجاد شده بود الهام گرفتم به همین سادگی.

در طراحی لوگو مینیمالیست باشید، لوگو باید ساده باشد اما عجیب به نظر بیاید، مدرن یا کلاسیک بودن را انتخاب کنید، طرح شما باید منحصر بفرد باشد.

در انتخاب رنگ و مفهومی که به دنبال دارد دقت کنید. به دلیل اهمیت این موضوع مفاهیمی مختصراز رنگ های اصلی را ذکر میکنیم:

  • قرمز: انرژی، اشتیاق، خطر
  • نارنجی: خلاقیت و جوانی
  • زرد : شادی و امید
  • سبز: طبیعت و استواری
  • آبی: هوش و اعتماد

علاوه بر رنگ ها عناصر هندسی نیز اهمیت بسیاری در طراحی لوگو ها دارند چرا که هر طرح هندسی مفهوم خاص خود را دارد برای مثال:

  • مربع از لحاظ بصری، شكلی است متعادل، محكم و ایستاو نموداری از استواری، مردانگی، سكون، منطق و معرف زمین است.
  • دایره نمادی از حركت و زمان است همچنین نمادی از ارامش و تداوم است،
  • اگرمثلث بر قاعده اش قرار گیرد نمادی است از ایستایی و توازن، پایدارترین شكل هندسی است و مثل یك كوه استوار به نظر میرسد.

وظیفه ی اصلی لوگو انتقال هر چه سریعتر پیام به مخاطبان است. در انتخاب عناصر تصویر وسواس شدیدی به خرج دهید.

رایج ترین گونه های طراحی لوگو:

لوگوتایپ: این گونه از طراحی لوگو نام شرکت را در برمیگیرد که با چهره ای خاص تر از حد معمول یا با فونت منحصربفردی توسط گرافیست طراحی شده است. لوگوتایپ در میان سبک های مختلف و موجود در اغلب اوقات ترجیح داده شده است.

مشهور ترین نمونه های لوگوتایپ را میتوانید در تصاویر زیر ببینید.

لوگوی حروف: این نوع طراحی هم بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و منشا آن لوگوتایپ است. در این نوع از لوگو یکی از حروف نام تجاری شرکت توسط طراح گرافیک پس از اعمال تغیرات و افزودن ها و کاستن ها تبدیل به لوگو میشود برای مثال لوگوی بنفش رنگ یاهو(YAHOO)

لوگوی مفهومی:سرچشمه ی این نوع از طراحی لوگو خیال پردازی است که با نوعی ابهام از یک طرح انتزاعی استفاده میکند تا مفهوم را به مخاطب برساند. در این نوع طراحی از نماد ها برای رساندن پیام استفاده میشود و هیچ گونه کلمه ای در آن کاربرد ندارد. برای مثال لوگوی نایک(NIKE)

لوگوی نمادین: در واقع ترکیب لوگوتایپ لوگو حروف تغییر شکل یافته و لوگوی مفهومی است. متنی به اختصار در کنار یک سمبل قرار داده میشود تا هر چه بهتر و گویا تر شود.

لوگوی پویا: با کاهش استفاده از تبلیغات چاپی صنعت طراحی لوگو به سمت پویا شدن پیش میرود. این طرح میتواند تغییر شکل دهد و از یکنواختی خارج شود.

استفاده ار یک لوگو سبب اتحاد در نیروی انسانی و البته اشیا مورد استفاده نیز میشود.

برای مثال چاپ لوگو بر سربرگ ها، منو، لباس کارکنان و... یکپارچه بودن و پیروی کردن از یک اصول را تداعی میکند.

در طراحی لوگو خلاقیت و آگاهی به روش های هرچه نوین تر و گیرا تر موفقیت را برای شما به ارمغان میآورد. طراحی تخصصی و برند سازی نیاز به دانشی در زمینه های مختلف از جمله روانشناسی، گرافیک، جامعه شناسی، دسترسی به دانش نوین طراحی و... دارد.

اندیپشه ای مدرن میتواند شمارا از انتها به ابتدای جدول برساند.

نمونه طراحی لوگو

ورود | ثبت نام